Vandaag een visgerecht met rode poon. Licht en met een zilte garnaalachtige smaak.
De beste tijd om hem te eten, is van juli tot december.
Het is een matig vette tot vette vis met een voedingswaarde per 100 g van 4-6 g vet.
Benodigdheden (4 personen)
8 rode poon filets
40 g olio di oliva extra vergine
60 g kappertjes uit Sicilia
zwarte olijven in vieren gesneden
250 g brunoise van verse tomaten
2 teentjes knoflook
verse basilicum en oregano
3 a 4 laurierblaadjes
een half glas chardonnay
zeezout en peper
Bereiding
In een pan olio di oliva verwarmen met 2 sappige, dikke teentjes knoflook en 3-4 blaadjes laurier. De filets twee minuten per kant in de pan aanbakken. Zet nu de vlam iets hoger, de gewassen kappertjes en olijven aanfruiten naast de vis, met chardonnay afblussen en laten trekken voor nog 2 minuutjes.
Nu de brunoise van de tomaten in de pan erbij doen voor de laatste 6-7 minuutjes kooktijd waar alle ingrediënten een identiteit krijgen in het gerecht.
Totale kooktijd: 13-15 minuten. Knoflook en laurier weghalen. Op smaak maken met zeezout, peper, basilicum en oregano. Serveren met patate al vino bianco of een eigen keuze.