Ribkarbonade met tijm, citroen en pesto

Een heerlijk gerecht voor het voorjaar of in de zomer. Bereid de ribkarbonade bij voorkeur op de geribbelde grillplaat/in de grillpan. Je kunt ze natuurlijk ook in de koekenpan bakken of roosteren.

 

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 handvol tijm
  • zout en peper uit de molen
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 1 el. milde olijfolie
  • 4 ribkarbonades
  • 1 recept pesto (onderstaand)

 

Bereiding

Haal de karbonades uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Stamp de tijm fijn in een vijzel (of snijd/hak de tijm heel fijn), samen met 1 tl. zout. Doe er de knoflook en 1 tl. zwarte peper bij en wrijf die ook fijn. Roer er het citroensap, de geraspte citroenschil en de olijfolie door. Smeer dit mengsel op de koteletten en laat ze tenminste 10 minuten zo liggen. 

Verwarm de grillplaat/-pan dusdanig dat deze zeer heet is en rook afgeeft. Probeer elke kant mooi goudbruin te bakken en er een donkerbruin ‘raster’ op te krijgen, maar laat het vlees niet verbranden. Zet het vuur laag als het vlees donker dreigt te worden. Reken ongeveer 8 minuten baktijd op een matig hoog vuur. Maak varkensvlees niet al te gaar, dat is niet nodig, het wordt er alleen maar droog van. Laat de karbonades een paar minuten liggen en schep er dan wat pesto over.

Serveer met een gemengde salade en aardappelpuree of ca. 15 minuten in de schil gekookte aardappelen die je met olijfolie inwrijft, door zeezout rolt en bakt.

Eet smakelijk!

Foto: Andrew Scrivani
FemNa40