Een mooi receptje vandaag, makkelijk te realiseren, lekker en gezond.
De rucolacrème is heerlijk op een warme bruschetta (ook om jouw broodjes voor de lunch te verrijken met een extra smaakdimensie) of als originele toevoeging op een warme pizza of als saus voor de spaghetti.
Benodigdheden
250 g verse (biologische) rucola
100 g olio di oliva extra vergine
zeezout en peper
teentje knoflook
50 g magere gerookt spek
6 walnoten
50-60 g geraspte parmigiano reggiano
Bereiding
Rucola in koud water goed wassen. In een pan 30 g olio di oliva verwarmen met 50 g spek. Rucola in de pan, zacht laten roerbakken voor 10 minuutjes. Een kwart van een teentje knoflook persen en aan de rucola toevoegen. Spek uit de pan, rucola in de mixer met de walnoten en als crème mixen.
Smaak versterken met zeezout en peper. Aan het eind de parmigiano toevoegen en goed mengen. In een schaaltje doen en bedekken met het restant olio di oliva extravergine.
De crème kan als het goed afgedekt is 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden. Genieten!
Buon appetito!