Ik houd ontzettend veel van Aziatische salades.
Deze super simpel te maken salade is waanzinnig lekker en kleurrijk om op tafel te zetten!
Het is in de Aziatische keuken heel normaal om basterdsuiker te gebruiken.
Deze salade komt van Tatyana’s Everyday Food.
Benodigdheden
Voor de saus
Tamari sojasaus 80 milliliter
Rijstazijn 60 milliliter
Sesamolie 2 eetlepels
Basterdsuiker 55 g
Water 80 milliliter
Voor de salade
Romaine sla 1 krop, in repen gesneden
Rode kool
Wortel 1 stuks (groot), geraspt
Lente-ui 2-3 stuks, in ringetjes
Koriander klein bosje, fijngehakt
Mandarijn 1 blikje, uitgelekt
Amandelschaafsel 4 eetlepels of naar smaak
Kipfilet 2 stuks (groot), horizontaal gehalveerd
Optioneel
Sesamzaadjes naar smaak
Bereiding
Verhit de oven voor op 200ºC. Doe de ingrediënten voor de saus in een kleine sauspan, roer goed door en breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten tot ongeveer de helft van de saus over is.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak daarin de kipfilet goudbruin. Doe daar de saus bij en zet de pan in de oven. Keer de kipfilets regelmatig zodat ze aan beide kanten goed gekruid worden. Als de saus te snel verdampt, doe je er een klein beetje water bij.
Bak dit 15-18 minuten of totdat de kern van de kipfilet de 74 graden haalt. Doe in tussentijd de overige ingrediënten voor de salade in een grote mengkom en meng goed door elkaar.
Verdeel de salade over de borden en snijd de kipfilet in plakken. Leg bovenop de salade en maak af met wat sesamzaadjes, als je daarvoor gekozen hebt uiteraard.
Serveer de salade als de kipfilet nog warm is. Eet smakelijk!
Recept en foto van Foodness