De kerstagen zijn vol gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Salade met eendeborst als voorgerecht past hiet uitstekend bij.
Benodigdheden (4 personen)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel bramenjam
- 1 zak rucola slamelange (150 gr)
- 1 peer (bijv. doyenne du comice)
- 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 100 gr)
- 6 gewelde vijgen (zak 250 gr), in plakjes.
Bereiding
Doe de olie, de azijn en de jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd de kwarten in de lengte in partjes en verdeel over de sla. Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing eroverheen.
Wijntip: Lekker met een milddroge en exotische witte wijn. Bijvoorbeeld de Cave de Beblenheim Pinot Gris uit de Elzas (Frankrijk)
Tips
Met aardappelwaaiers uit de oven en sugar snaps met tijm en honingsaus (400 gr, AH Excellent speciaal voor december -tijdelijk in het assortiment-, koelvers) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.
De rest van de vijgen smaakt heerlijk bij een kaasplankje of als snack tussendoor.
Dit recept is ook heerlijk voor een lunchsalade! Serveer er dan knapperig stokbrood met boter en pesto bij.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 375 kCal
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande