Scandinavische salade met verse zalm

Met deze dagen heb je misschien weinig tijd of zin om lang in de keuken te staan.

Dat kan zijn omdat het of te warm is of te laat geworden of doordat je net terug bent van het strand.

 


Ik heb een gerecht bij elkaar gezocht waar je niet te lang mee bezig bent en wat snel op tafel staat. Je hebt deze salade binnen een half uur klaar.

Benodigdheden (4 personen)
 

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 1 bakje dille (15 g), blaadjes fijngesneden
  • 1 zak Hollandse rauwkost
  • 4 grote augurken in plakjes
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 2 pakjes gerookte zalmfilet (a 100 g)
     

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1x1 cm en kook ze in water met zout in 10 minuten gaar.
Laat afkoelen. Meng de aardappelen met de dille, rauwkost en augurk.

Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng de crème fraîche door de salade. Verdeel de zalm over de salade. Garneer het geheel met een lekker hardgekookt ei.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40