Tagliatelle met walnoten & paddenstoelen

Het komt steeds meer op: koken uit een doos of een box.

Alle ingrediënten voor de maaltijden voor een aantal dagen inclusief recepten, aan huis bezorgd.

Dat wil je als foodie natuurlijk weleens uitproberen! Ik koos voor de Veggiebox van Streekbox.

 

De ingrediënten (van het seizoen) komen vrijwel altijd uit Nederland en zijn waar het kan, biologisch. In het receptenboekje kun je precies zien waar ze vandaan komen.

Ik denk dat de versboxen van Streekbox een uitkomst zijn voor mensen op drukke dagen. Je hoeft niet na te denken en alles is in huis. Alles is afgepast, maar er blijft daardoor ook niets over. Het scheelt daarom tijd en geld maar is ook een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Ook denk ik dat je door de net even andere ingrediënten en recepten op nieuwe gerechten komt, die je zelf niet zo snel zou maken. Iedere week is de inhoud anders.

Ik maakte vandaag deze tagliatelle met paddenstoelen & walnoten voor mijn gezin. Een voor ons nieuw product was de volkoren tagliatelle. Die is stevig en een beetje nootachtig van smaak, waardoor hij goed combineert met de saus.

De shiitake en de aubergine zijn een beetje vlezig en daardoor mis je vlees of vis geen moment. Eigenwijs als ik ben, heb ik het recept een beetje aangepast. Een heerlijk vegetarisch pastagerecht!

Benodigdheden 3 personen

250 g volkoren tagliatelle
klontje boter
60 g walnoten
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
200 g shiitake, in vieren
200 g champignons, in vieren
1/2 courgette, in kwart plakken
1 kleine aubergine, in kwart plakken
1 el balsamicoazijn
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
vers gemalen zwarte peper, zout
paar takjes platte peterselie 
fijngesneden (geraspte) Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de tagliatelle in ruim water beetgaar in 9 min. Giet af en schud direct om met de boter. Rooster intussen de walnoten in een droge wok of diepe koekenpan en houd apart. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de knoflook zonder dat deze kleurt. Bak de paddenstoelen 2 minuten omscheppend, voeg dan de courgette en de aubergine toe en bak 3 minuten omscheppend mee.

Blus af met de balsamico en schep de tomatenblokjes erdoor. Laat op middelhoog vuur iets inkoken en maak op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over diepe borden, maal er peper boven en schep de saus erop. Bestrooi met de walnoten en de peterselie. Bestrooi met Parmezaanse kaas of schaaf wat kaasflinters boven het bord. Bedruppel rondom met olie.

Streekbox wordt door heel Nederland bezorgd, met uitzondering van de Waddeneilanden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten versboxen. Door het flexibele lidmaatschap kun je makkelijk switchen of je levering pauzeren tijdens vakanties. Kijk voor alle prijzen en uitgebreide informatie over de Streekbox op streekbox.nl.

dekeukenvancolette

Foto: Colette Beyne

Gerelateerde artikelen

FemNa40