Tarte tatin van tomaten met geitenkaas

Het is helemaal niet zo dat een tarte tatin zoet hoeft te zijn. Ik heb deze keer een variant gemaakt op basis van hartige ingrediënten, zoals groenten.

Deze tarte tatin komt uit een box die ik van
Food we love box heb gekregen, om de geitenlaas van De Molkers eens te gebruiken.

Daar zei ik natuurlijk als kookfanaat geen nee tegen.

 

Deze taart is voldoende als lunch voor twee personen of als lichte avondmaaltijd als je er bijvoorbeeld een salade van rucola, komkommer, walnoten en appel bij serveert.

Benodigdheden

Cherrytomaatjes 300 g (of romatomaten)
Sjalot 1 stuks, in stukjes
Bladerdeeg 4 plakjes (liefst roomboterbladerdeeg)
Balsamico azijn naar smaak
Geitenkaas 25-75 g, naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en een flinke scheut balsamico azijn.
Laat 5-10 minuten pruttelen.

Vet een bakvorm in en stort het tomatenmengsel erin. Bedek met de plakjes bladerdeeg en zorg dat je alle tomaat bedekt. Het bladerdeeg vormt nu een deksel, maar als je de taart straks uit de oven haalt dan ga je hem omkeren en wordt het bladerdeeg de bodem.

Bak de tarte tatin 15 minuten in de hete oven, tot het bladerdeeg goudbruin verkleurd is. Leg een bord bovenop de ovenschaal, doe ovenhandschoenen aan en draai het bord en de ovenschotel in één keer om.

Verdeel de geitenkaas over je tarte tatin. Als je van veel geitenkaas houdt (zoals ik) kies je voor 75 g (of nog meer!), maar als je het liever bescheiden houdt, gebruik je wat minder.

Eet direct en eet smakelijk!

www.foodness.nl

Gerelateerde artikelen

Couscous met gegrilde groenten

Door:

Ook wel eens met vakantie naar een Arabisch land geweest? Dan heb je vast en zeker couscous voorgeschoteld gekregen en misschien wel zelf besteld. Thuis wil je het eens gaan uitproberen maar je weet niet precies hoe.

Lees verder

FemNa40