Bij elke maaltijd hoort een stukje vlees, hoor je veel mensen zeggen. Vlees is lekker, dat is waar, maar je hoeft het zeker niet elke dag bij een maaltijd te hebben. Vandaar het idee om eens vegetarisch Italiaans te gaan koken. Het vergt slechts 20 minuten bereidingstijd, dus wat let je!
Benodigdheden (4 personen)
- 500 gr linguine
- 225 gr kastanjechampignons, in dunne plakjes
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 1/2 theelepel fijn tafelzout
- 1 klein teentje knoflook, fijngemaakt
- geraspte schil en het sap van 1 citroen
- blaadjes van 4 takjes verse tijm
- 1 bos verse peterselie, gehakt
- 2 tot 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Doe de plakjes paddenstoel in een kom, met de olie, het zout, de knoflook en het citroensap plus schil en de tijmblaadjes. Kook de linguine volgens de aanwijzing op het pak. Laat de linguine even uitlekken, maar zo, dat er nog wel wat vocht in blijft zitten. Direkt daarna voegen bij de andere ingredienten in de kom. Hussel alles goed door elkaar. Doe er de gehakte peterselie, geraspte kaas en peper naar smaak bij en hussel het geheel weer.
Eet smakelijk!
Geplaatst door Jannie Vennius