Gelukkig denken we bij een salade allang niet meer aan het standaard schaaltje sla, komkommer en tomaat.
Salades zijn er voor elke gelegenheid.
Dat bewijst dit heerlijke saladeboek eens te meer: als een lekkere lichte lunch, als volledige maaltijd op een warme zomeravond of als gezond bijgerecht op een doordeweekse dag.
In Salades! staan meer dan 75 frisse en toegankelijke recepten; van de traditionele klassiekers tot nieuwe wereldse smaken.
Laat je inspireren en je zult zien dat jouw creativiteit geen beperkingen heeft!
Deze heruitgave is volledig herzien en verrijkt met nieuwe, smakelijke foto’s en uiteraard een aantal nieuwe recepten. Zo komen in deze versie ook ‘nieuwe’ ingrediënten als quinoa en bulgur aan de orde.
Maar ook de klassiekers, zoals de caesarsalade of variaties daarop, zoals de caprese torentjes, vind je terug in Salades!
Hierbij krijg je alvast een tipje van de sluier met een recept uit het boek.
Salade van quinoa, broccoli, paprika en maïs
Benodigdheden:
100 g quinoa
200 g broccoli, in roosjes
1 blikje maïs, uitgelekt
1 rode paprika, zaadlijst verwijderd, in blokjes
Voor de dressing:
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
2 theelepels fijne mosterd
3 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ca. 3 minuten beetgaar en spoel koud af. Doe de gekookte quinoa in een mengkom. Voeg de maïs, broccoli en de paprika toe. Meng de knoflook, citroensap, mosterd en olijfolie goed door elkaar, maak op smaak met zout en peper en meng door de salade.