Je hoeft geen fan te zijn van de Havenzangers, maar voor een grote groep mensen is de tekst ‘trouw niet voor je 40 bent’ wel van toepassing.
Het is niet altijd een vrijwillige keuze, soms loopt het leven anders dan je had gewild en ben je de juiste persoon nog niet tegen gekomen.
Partners gaan eerst ongehuwd samenwonen en wordt het huwelijk steeds vaker uitgesteld. De 40+ volgorde is: samenwonen, carrière, kids en dan trouwen. Er is dan voldoende gespaard om een fantastische bruiloft te vieren. Met alles erop en eraan.
Het aantal single mannen en vrouwen in Nederland groeit. Vaak een bewuste keuze. Waarom deze keuze? Waarom zullen de meeste singles ook single blijven? Singles bewaken hun single bestaan zorgvuldig,
maar dromen in de tussentijd toch van de perfecte partner. Is het beeld van de perfecte partner wel realistisch?
Ideaalbeeld
Vaak is het een ideaalbeeld waar een vrouw aan moet voldoen. Een dergelijk beeld is niet realistisch,
omdat ieder mens uniek is en zijn leuke en minder leuke kanten heeft. Andere singles, die niet bewust single willen blijven, zijn hard op zoek naar een leuke partner.
Hoe ouder we worden hoe kritischer we zijn. Een prachtig inzicht! Denk eens terug aan de pubertijd,
het zoeken naar je zelf, je eigen ‘ik’. Dat is als je ouder bent niet meer aan de orde. Als je weet waar je zelf voor staat, wat je ambities en verlangens zijn, wat je sterke en zwakke kanten zijn, dan ligt daar de uitdaging om op zoek te gaan naar de persoon die bij jou past.
Vaak is het zo dat als je op oudere leeftijd een geschikte partner treft, dit ook gelijk voor veel duidelijkheid en stabiliteit zorgt. Zo kan het zo maar dat je voor het eerst trouwt na je 40e!
De meeste kans op een goed huwelijk maak je als:
- je ongeveer dezelfde sociale en culturele achtergrond hebt
- waarden geloofsovertuiging overeenkomen
- je ouders, schoonouders, jij en je partner niet eerder gescheiden zijn
- er geen groot leeftijdsverschil is
- je in staat bent om conflicten op te lossen
- je monogaam bent
Foto: Dreamstime ID 34074109